26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

19. reikä

Etusivu Foorumit Yleistä 19. reikä

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Paikallinen pelaajaporukkani on suurimmaksi osaksi jo eläköityneitä maailmankansalaisia, joille 19. reikä on muodostunut sosiaalisen elämän tärkeäksi osaksi. Keskusteluissa katetaan Brexitin, Trumpin, pakolaisten, sotien muun maailman politiikan lisäksi lähes kaikki universumin kuulumiset. Eilinen kierros oli siinä mielessä merkittävä, että jokunen vuosi sitten ohitusleikkauksen läpikäynyt aussikaverini, John, pelasi ensimmäisen kerran kierroksen alle oman ikänsä – brutto 78! Moni otti tapahtuneen haasteena omakseen.
    Mielenkiintoinen keskustely käytiin tietenkin Ryder Cupista ja siihen osallistuvista pelaajista. Euroopan edustajat ilmoittivat amerikkalaisille odottavansa murskavoittoa. Saas nähdä! Mielenkiintoisin keskustelu käytiin joukkoomme kuuluvan kanadalaisen pron alustamana. Hän kertoi vanhoista suurista nimistä, Moe Normanista, Hoganista ja kumppaneista, jotka kiersivät PGA:ta nälkäpalkalla vuosikausia. Norman nukkui joskus öitään bunkkereissa, kun rahaa hotelliin ei riittänyt. Moni huippu vietti illat pelikavereiden seurassa oluen ääressä, mutta seuraavana aamuna tarkkana ekalla tiillä. Hieman erilaista kuin nyt, kun hierojat, psykologit ym valmistelevat tuotteen pelikuntoon…! Silloisilla välineillä ja kentillä pelattiin tuloksia yli 10 alle parin, jolle on pakko nostaa hattua väheksymättä tipaakaan Furykin hienoa peliä.

    Liian usein unohdetaan, että golfharrastus ei ole sitä, että mennään kentälle suorittamaan tuloshakuinen golfkierros ja painellaan sen jälkeen pois. Sosiaalinen kanssakäyminen ja kepeähenkinen rupattelu pelin lomassa ennestään tuntemattomienkin pelikumppaneiden kanssa kuuluu aivan olennaisena elementtinä golfharrastukseen.

    Suomessa tuo 19. reikä ei ole koskaan muodostunut kiinteäksi osaksi golfkierrosta – varsinkaan entuudestaan tuntemattomien pelikumppaneiden kanssa. Sen sijaan anglosaksien osuessa pelikumppaneiksi missä tahansa maailman golfkentillä olisi erittäin epäkohteliasta käytöstä jättää 19. reikä heidän kanssaan ”pelaamatta”.

    Olen aivan samaa mieltä. Ikävää kun monet kiiruhtavat suoraa autoon ja pikavauhtia veke. Tosin omista tutuista harvempi. Kyllä yleensä aina istuskellaan klubilla ainakin puolisen tuntia. Olen samaa mieltä, minusta se on suuri osa golfkulttuuria ja myös golfhistoriaa.
    Epäilisin että kierroksen kun kuitenkin menee matkoineen aikaa se 5-7 h, monelle perheelliselle jonka muut perheenjäsenet ei pelaa, siihen vielä klubit päälle voi olla vaikea kotona perustella.

    …. Epäilisin että kierroksen kun kuitenkin menee matkoineen aikaa se 5-7 h, monelle perheelliselle jonka muut perheenjäsenet ei pelaa, siihen vielä klubit päälle voi olla vaikea kotona perustella. by Hippo

    Jos on 24/7 oloneuvoksena eläkkeellä ja parhaat kaverit löytyvät kentältä ja klubilta, niin hyvältä elämältähän tuo pelit ja jälkipelit kuulostavat.

    Töissä käyvällä perheellisellä elämä on valintoja ja vapaa-ajan valinnat usein nollasummapeliä. Jos lähtee golfaamaan, niin jotain muuta jää ”tekemättä”. Tällä hetkellä sienestys, marjastus ja muu luontaistalous kilpailee tiukasti vapaa-ajastani. Kun saa mahdutettua golfia tiukkaan ohjelmaan, niin ei siinä jäädä notkumaan klubille. Tämä siis tämän hetken esimerkkinä. Ehkä joskus tulevaisuudessa ajat ovat toiset.

    … Sosiaalinen kanssakäyminen ja kepeähenkinen rupattelu pelin lomassa ennestään tuntemattomienkin pelikumppaneiden kanssa kuuluu aivan olennaisena elementtinä golfharrastukseen by Calex

    Osa meistä on vasta sukupolvi sitten palannut kaskimetsistä kylille eikä aina jaksa olla sosiaalinen. Jos ei syystä tai toisesta ole sosiaalisella tuulella, niin kierroshan on yhtä helvettiä, jos pitäisi heittää pientä puhetta koko ajan, kun itse on tullut rentoutumaan kentälle. Täysin mahdoton ajatus on, että pitäisi kohteliaisuussyistä vielä venyttää jutustelua juoman ääressä. Tämä ehkä vähän överiksi kirjoitettu, mutta vähintään puolet totta.

    Ravintolapalveluja tulee käytettyä, mutta ennen kierrosta. Kunnon lounas ennen kierrosta on paikallaan. Ravintoloiden välillä on kyllä paljonkin laatueroja, mutta klubiravintoloista saa yleensä keskiarvoa parempaa ruokaa.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: 19. reikä

Etusivu Foorumit Yleistä 19. reikä